Rivierenlanders
De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van Rivierenland. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Rivierenlanders. Aflevering 562.

Blij met 'Hollands' weer

RIVIERENLANDERSRUMPT - Zeven jaar zat hij in Amerika. Eerst in Georgia, later in Las Vegas,  maar Herman van Iperen (33) is blij dat hij 26 april met zijn vriendin en hun vier honden terugkeerde naar Rivierenland. 

Volledig scherm
Herman van Ieperen. © William Hoogteyling

,,Ik heb vooral het weer hier gemist. In Las Vegas heb je zomer en de bijna-zomer. Als het dan een keer regent, overstroomt de boel direct.’’  Vandaag is hij de 'tuinman' op het in aanbouw zijnde Linge's Zorglandgoed van zijn moeder Nicoline en haar partner Cor. Terwijl het huis nog de gedaante van een geraamte heeft, krijgt de moestuin al vorm. ,,We verbouwen munt, tomaat, komkommer. Daar staat een walnotenboom’’, vertelt Van Iperen. ,,Ik loop met twee gieters op een neer naar die sloot, 400 meter verderop. De watermeter is kapot. Vandaag komen ze 'm maken.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland