Volledig scherm
Tiel 19/11/2019 Rivierenlanders Mokhtar Hassani iov Gelderlander foto Raphael Drent © Foto Raphael Drent

Blij met Nederland

RivierenlandersAls 15-jarige jongen ontvluchtte Mokhtar Hassani (27) de oorlog in Afghanistan. Hij is dankbaar voor zijn leven hier en de kansen die hij in Nederland krijgt.

,,Alles is hier zo goed geregeld. Onderwijs, zorg. Er is zelfs inkomen voor mensen die niet kunnen werken.’’

Hassani greep de kansen die hij kreeg met beide handen aan. ,,Ik ben in september afgestudeerd. Dat had ik in Afghanistan nooit kunnen doen. Nu werk ik als optometrist bij Betuwe Oogkliniek in Tiel.’’

‘Terug? Ja, voor even’

De Tielenaar noemt zichzelf verwesterd. Uit Nederland wil hij niet meer weg, hij zou de gezelligheid van de cafés in het weekend te veel missen. Toch voelt hij kriebels bij zijn thuisland. ,,Als het er veilig is, zou ik er graag tijdelijk heen gaan om daar mensen te helpen met hun ogen.’’

Rivierenlanders (aflevering 760)

De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van Rivierenland. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Rivierenlanders.

  1. Drie oorlogsfoto's Rivierenland in de race voor landelijke tentoonstelling, keuze van de Commissaris sneuvelt

    Drie oorlogsfo­to's Rivieren­land in de race voor landelijke tentoon­stel­ling, keuze van de Commissa­ris sneuvelt

    TIEL/ZOELEN/CULEMBORG - Van de jonge Siem die op de trein naar Zweden wacht tot de Culemborgse synagogekoster die weer opduikt: ook in Rivierenland zijn bijzondere oorlogstaferelen vastgelegd. Drie ervan zijn nog in de race voor een plekje in de tentoonstelling De Tweede Wereldoorlog in 100 foto's. Opvallend: de keus van Commissaris van de Koning John Berends, de Tielse ‘puinexpres’, is gesneuveld in de publieksronde.

Rivierenland