De fietsenmaker beleeft altijd een piek bij mooi weer

RIVIERENLANDERSTIEL - Met de zomer in aantocht neemt de drukte bij de fietsenmaker toe. ,,Bij mooi weer hebben wij een piek’’, zegt Wim van Baal van Style Cycles in Tiel. 

Volledig scherm
Wim van Baal © Foto Raphaël Drent

,,Dan willen de mensen fietsen en merken ze dat ze twee lekke banden hebben. Tien jaar geleden maakten ze die zelf. Nu komen ze direct naar de fietsenmaker. Ik begrijp dat wel. Mensen hebben het druk. Ze werken veel. Dan ga je niet meer zo snel thuis zitten sleutelen.

Vroeger ging je eens per jaar naar de fietsenmaker voor twee nieuwe jasbeschermers. Nu kom je bij ons en binnen anderhalve dag is de fiets weer klaar.’’ Van Baal heeft schik in zijn werk. ,,En het voetballen. Ik zit al 42 jaar in het bestuur van Teisterbanders. Ik stuur de hele accommodatie aan. Drie velden hebben we. Niet een van kunstgras. Dat is wel een grote wens.’’

Rivierenlanders
De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van Rivierenland. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Rivierenlanders. Aflevering 705.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland