Volledig scherm
Jacko van den Bergh in de Tielse binnenstad. © Foto Raphael Drent

‘De stad overeind houden, het moet een plek zijn waar mensen willen verblijven’

RivierenlandersNog voor de meeste winkels open zijn, is Jacko van den Berg al druk in de weer. Tegenover zijn eigen sportzaak in Tiel, waar binnenkort een nieuwe lunchroom opent. Van den Berg hoopt dat het Tielse centrum een fijne plek blijft voor bezoekers.

,,Dertig jaar geleden ging ik daar wonen op de bovenverdieping. Het pand was van mijn oma. Vandaar dat ik nu weer zelf aan het klussen ben; ik heb veel ziel voor hoe ik het wil hebben.’’

Meer horeca

Rivierenlanders (719)

De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van Rivierenland. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Rivierenlanders.

Een wens van de ondernemer is dat hij samen met zijn collega's de stad overeind kan houden. ,,De functionaliteit verandert. Er komen bijvoorbeeld meer woningen. Maar het centrum moet een plek zijn waar mensen graag willen verblijven. Bijvoorbeeld door meer horeca in de stad. En de kwaliteit van de openbare ruimte moet goed zijn. Ik hoop dat we dit soort zaken samen kunnen blijven verbeteren.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland