Volledig scherm
Bart Hol. © Raphael Drent

De vlag gaat straks uit bij Bart Hol

RIVIERENLANDERSTIEL Bart Hol (17) uit Dreumel is vertrouwd met de Waal. Dagelijks steekt hij met het pontje de rivier over om in Tiel aan wal te gaan.

 ,,Ik studeer aan het RSG Lingecollege. Hier hebben ze de leerweg ‘techniek kader’. Ik zit in mijn eindexamenjaar. Vandaag was mijn laatste dag. We hadden natuurkunde en scheikunde. Niet mijn favoriete vakken, maar ik ga het wel halen. Woensdag 12 juni weet ik het. Als je tussen 12.00 en 14.00 uur gebeld wordt, zit je goed. Daarna bellen ze tot 16.00 uur iedereen die gezakt is. Ik ben hartstikke blij als ik geslaagd ben. Ik heb nog geen vlag, maar die gaat wel uit. De vakantie vier ik met vrienden bij de Zwarte Cross. Hierna wil ik verder met mechatronica. Moet ik naar Den Bosch. Kan goed. Met de brommer doe ik er twintig minuten over.’’

Rivierenlanders
De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van Rivierenland. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Rivierenlanders. Aflevering 699.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland