Rivierenlanders
De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van Rivierenland. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Rivierenlanders. Aflevering 554.

'Doe iets met Waalfront'

Hans Heerdt (69) uit Tiel wordt elke morgen wakker op de Waal. ,,Voor mij is het altijd vakantie. Ik heb een ark. Dat is iets anders dan een woonboot. Dan praat je over een schip dat omgebouwd is tot woning. Een ark is een drijvend huis", doceert Heerdt. 

Vanmiddag is hij bij zijn zwager in Soest. ,,We gaan een week vissen in de Biesbosch. Sloep mee. Daar kijk ik naar uit.’’

Hij kan er met zijn petje niet bij dat Tiel zo weinig met het 'Waalfront' doet. ,,Dat verbaast me. Doe iets moois met de Waalkade. Keer je gezicht naar de rivier. Maar een stadsstrand. Ik ben jaloers op Nijmegen met de Kaaifeesten aan de Waal. Gorinchem dat een stadspark tegen de rivier aanlegde. En wat doet Tiel. Die komt met stenen trappen. 'Vergroenen' moeten ze, maar dat roep ik al heel lang.’’

Volledig scherm
Hans Heerdt © Raphael Drent
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland