Volledig scherm
Hassan Ahannach achter zijn naaimachine met het vaantje van Wil van Rhee. © Raphael Drent

Een pietje precies achter de naaimachine

In Marokko was hij kleermaker en dat vak heeft hij hier weer opgepakt. ,,Het is een ambachtelijk beroep", zegt Hassan Ahannach (41). ,,Je moet een pietje precies zijn. Ik vermaak en herstel alles. Broeken korter of langer. Jasjes. Vaak 's avonds thuis, omdat ik er overdag niet aan toekom." 

Hij woont met zijn vrouw en drie kinderen in Tiel. ,,Twee weken per jaar gaan we naar mijn ouders in Marokko." Zijn land doet mee aan het WK, maar Zahannach is niet enthousiast. ,,Vroeger heb ik heel hard een bal in mijn gezicht gekregen. Ik heb niet zoveel met voetballen." Tocht hangt er een fel oranje vaantje van de KNVB in zijn winkel. ,,Heb ik gekregen Wil van Rhee", zegt hij over de voormalige veiligheidsman van de voetbalbond. ,,Hij is een klant van me."   

Rivierenlanders
De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van Rivierenland. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Rivierenlanders. Aflevering 553.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland