Rivierenlanders
De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van Rivierenland. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Rivierenlanders. Aflevering 568.

Een vriend van de boeren

RIVIERENLANDERSHij is de zestig al gepasseerd, maar Hente van Zoelen (62) uit Zoelen voetbalt nog steeds. ,,In het vierde van SCR’’, zegt de middenvelder. 

Volledig scherm
Hente van Zoelen in zijn dienstauto van het Waterschap Rivierenland. © Raphael Drent

,,Vroeger bij SCZ was ik een echte schopper. Scheenbeschermers droeg ik niet. Ik vond het vreselijk toen die dingen verplicht werden. Toen ik bij SCR kwam, haalde de leider me er gewoon uit als ik te hard speelde. Nu ben ik ouder en rustiger geworden.’’ Hij werkt bij Waterschap Rivierenland en is vandaag de grote vriend van de boeren. ,,Ik heb de pomp in de Wetering ingesteld om de waterstand te verhogen en de stand van de sluizen aangepast zodat ze voldoende kunnen sproeien. Ik heb leuk werk, maar zou graag eerder willen stoppen. Ga ik vissen en meer doen bij SCR. Want vrijwilliger zijn we allemaal bij die club.’’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland