Rivierenlanders
De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van Rivierenland. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Rivierenlanders. Aflevering 567.

Een week naar Bosnië

RIVIERENLANDERSTIEL - Zijn naam betekent 'overwinning van het geloof'. ,,Ik heb het ooit opgezocht. Er zijn  in Nederland zestig mensen die ook zo heten’’, zegt Nasreddïne Loualidi (22) uit Tiel.  

Volledig scherm
Nasreddine Loualidi bij de kapper. © Raphael Drent

Hij zit bij de kapper en heeft last van vakantiestress. ,,Ik moet nog strijken, koffer pakken. Ik ga vandaag een week naar Bosnië met vrienden. Ze hebben me overgehaald. Geen idee wat me te wachten staat. Iemand anders heeft alles uitgevogeld. Ik weet alleen dat we vanaf Eindhoven vliegen en dat we een huisje gehuurd hebben in Sarajevo.’’ 

De Marokkaan heeft een druk bestaan. ,,Ik studeer aan de lerarenopleiding. Elke dinsdag en woensdag ben ik docent economie aan aan een mbo en ik ga zes dagen per week naar de sportschool.’’ Vannacht was hij rond middernacht thuis. ,,Ik rij ook nog in een taxi.’’  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland