Cor Vermeulen.
Volledig scherm
Cor Vermeulen. © Raphael Drent

Erwtensoep met veel vlees en bruine bonensoep op z’n Indonesisch

De keuken is vandaag zijn domein. ,,Ik ga soep maken’’, zegt Cor Vermeulen (75) uit Lienden. ,,Erwtensoep en bruine bonensoep. In de erwtensoep gaat veel vlees, knollen, gekookte aardappelen en natuurlijk erwten. Het vlees haal ik  bij de slager. Dan sta ik wel even te snijden. De bruine bonensoep maak ik op de Indonesische manier. Met dank aan Gerda en Ferry Brard, de ouders van Patty Brard. Heb ik vroeger kookles van gehad. Een broer woonde recht tegenover ons. Veel van ze geleerd. In totaal maak ik 14 liter soep. Voor de familie. Voor vrienden. We vriezen ook soep in.’’ Cor wil minstens 105 worden. ,,We hebben twee ontzettend mooie kleinkinderen. Sammy van 5 en Bobby van 14 maanden. Ik hoop nog heel lang van ze te kunnen genieten.’’ 

Rivierenlanders
De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van Rivierenland. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Rivierenlanders. Aflevering 656.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland