Volledig scherm
Evert de Wit. © Raphael Drent

Evert wil weer met zijn broer naar een huisje op de Veluwe

RIVIERENLANDERSTIEL - Hoewel de maandag een asgrauwe sluier heeft omgehangen, stapt Evert de Wit (59) opgewekt door het centrum van Tiel. ,,Ik begin elke dag met een wandeling. Ik ben op weg naar de dijk. Even lekker uitwaaien’’, zegt Evert terwijl hij met een tevreden gezicht de askegel van zijn sigaartje laat oplichten. 

,,Ik rook er drie op een dag, Dat doe ik al vanaf mijn negentiende.’’ Werk heeft hij niet. Plannen wel. ,,Ik wil paardenverzorger worden. Als kind had ik al een voorliefde voor paarden en pony’s. Voor mij zijn het net mensen.’’ Hij heeft zich voorgenomen om samen met zijn vier jaar oudere broer Johan dit jaar weer een keer vakantie in een huisje op de Veluwe te vieren. ,,Vroeger gingen we met z'n tweeën elk weekend naar de stacaravan op de Veluwe. Daar verlang ik weer naar.’’

Rivierenlanders
De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van Rivierenland. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Rivierenlanders. Aflevering 643.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland