Rivierenlanders
De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van Rivierenland. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Rivierenlanders. Aflevering 552.

Fan van Real Madrid

Ze heeft een 'avonddienst' in een winkel in het centrum van Tiel en kijkt naar de klok aan de wand. ,,Over tien minuten moet ik beginnen, dus we moeten opschieten", zegt Rabia Elmojahid (40). 

Volledig scherm
© Foto Raphael Drent

De Marokkaanse zit midden in de ramadan. ,,Gisteren en vandaag was zwaar door de warmte. De kinderen heb ik op de fiets naar school gebracht, maar voor de boodschappen heb ik de auto gepakt. Ik werk tot 21.00 uur. Om 21.45 uur gaan we aan tafel." Met drie jongens thuis speelt voetbal een belangrijke rol. ,,Ik was eerst fan van Feyenoord. Nu van Real Madrid." Dat Mohamed Salah, de grote ster van Liverpool in de Champions League finale tegen Real na een armklem van Sergio Ramos al snel geblesseerd van het veld moest, boeit haar niet. ,,Winnen is winnen. Daar gaat het om."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland