Volledig scherm
Marieke Verweij met haar zoontje Joas. © Raphael Drent

Het hart van Marieke Verweij is groot genoeg voor zes kinderen

RIVIERENLANDERSLIENDEN Ze is moeder van zes kinderen. ,,Ik heb een groot hart’’, zegt Marieke Verweij (35) met een lach. En straks ook grotere woonruimte, gezien de bouwput naast hun huis.

 ,,Daar komt het bakhuisje. Over acht weken moet het klaar zijn. Daarna pakken we de rest van het huis aan. Dat is vroeger dubbel bewoond, waardoor we veel muren hebben. Die gaan er uit. Wonen we zolang in het bakhuisje en de schuur en leven we buiten als het weer dat toelaat.’’ Haar man heeft een verhuurbedrijf in compacte kranen, zij runt het huishouden. ,,Thuis heb ik genoeg te doen.’’ Ze houden van aanpakken, maar moesten even wennen aan gemeentelijke regels bij de verbouwing. ,,Al die voorwaarden. Weer zoveel tijd voor een extra inzage. Het heeft ons zes weken gekost. Dat zou toch soepeler moeten kunnen.’’  

Rivierenlanders
De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van Rivierenland. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Rivierenlanders. Aflevering 686.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland