Rivierenlanders
De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van Rivierenland. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Rivierenlanders. Aflevering 576.

Hier tanken is thuis komen

RIVIERENLANDERSHet tankstation waar Jenny Tweeboom (61) haar tractor vult met diesel is vertrouwd. Niet alleen omdat het de enige plek in Zoelen is waar je nog kunt tanken, ze is er ook geboren. ,,In dit huis’’, wijst ze naar de woning pal naast het benzinestation. 

Volledig scherm
Jenny Tweeboom op haar tractor. © Raphael Drent

,,Mijn moeder woont er nog. Ik kom er vaak. Niet alleen om te tanken. Ik doe ook de boodschappen voor haar.’’ De 'hooischudder' achter de tractor wisselt ze vandaag nog om voor de 'hark'. ,,Daar maak je van die wallen mee op het land. Doe ik vanmiddag voor mijn broer. Vanavond  maak ik schoon bij de Lingehoeve. Werken is voor mij in beweging blijven.’’ Met haar man ging ze al eens naar Curaçao en Canada, maar ze heeft er geen reisvirus aan overgehouden. ,,Vakantie is voor mij thuis in Zoelen. Hier is genoeg te doen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland