Volledig scherm
Liesbeth Tuit. © Raphael Drent

Hongerig van de lijmlucht

RivierenlandersBUREN - De dag had aan het eind van de middag een aangename verrassing in petto voor Liesbeth Tuit (57) uit Buren. ,,Liepen er ineens glazenwassers door de straat’’, klinkt ze blij. De ladders tegen de gevel van haar huis geven aan dat de ramenlappers direct konden beginnen. 

Ze heeft niet veel tijd, verontschuldigt Liesbeth zich. ,,Mijn man heeft het eten klaar en daarna moet ik naar de corsowagen van Buren. Er moet nog veel gebeuren. Ik schilder de wagen. Dat doe ik al tien jaar. Noem het een passie. Gekte mag ook.’’ Ze moet goed eten voor ze aan de klus begint. ,,Ik word vrolijk van de lijmlucht, maar krijg er ook honger door.’’ Iedereen in Buren kent haar als kunstschilder. Ze wil meer. ,,Ik zou beroemd willen worden met mijn werk. Dat is echt een wens.’’

Rivierenlanders
De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van Rivierenland. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Rivierenlanders. Aflevering 588.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland