Volledig scherm
Eduard Gerard de Séra in Tiel. © Foto Raphael Drent

‘Ik sta met veel bitterheid in de maatschappij’

RivierenlandersEen drukke pet. Een zonnebril. Geel in zijn blouse, blauw in zijn vest, paars in zijn jas. Eduard Gerard de Séra loopt er kleurrijk bij. In gesprek komt hij vrolijk over. Maar dat is hij niet. 

,,Ik voel veel boosheid. Leef met bitterheid in deze maatschappij. In het land dat van alles beloofde toen mijn vader in Indonesië voor het Nederlandse leger ging vechten. Met zijn keuze was ik het niet eens, maar als 15-jarige jongen kwam ik toch hier terecht.’’

‘Vergeven, ik probeer het’

,,Nu heb ik er spijt van dat ik niet heb meegedaan aan de treinkapingen. Ik praat vaak met een Tielenaar die er wel bij was. Hem heeft het niets gebracht, zegt hij. Hij vraagt mij te stoppen met vechten, te vergeven. Ik probeer het.’’

,,Het helpt als mensen naar me willen luisteren. Ik moet kunnen ventileren.’’  

Rivierenlanders (aflevering 768)

De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van Rivierenland. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Rivierenlanders.

  1. Drie oorlogsfoto's Rivierenland in de race voor landelijke tentoonstelling, keuze van de Commissaris sneuvelt

    Drie oorlogsfo­to's Rivieren­land in de race voor landelijke tentoon­stel­ling, keuze van de Commissa­ris sneuvelt

    TIEL/ZOELEN/CULEMBORG - Van de jonge Siem die op de trein naar Zweden wacht tot de Culemborgse synagogekoster die weer opduikt: ook in Rivierenland zijn bijzondere oorlogstaferelen vastgelegd. Drie ervan zijn nog in de race voor een plekje in de tentoonstelling De Tweede Wereldoorlog in 100 foto's. Opvallend: de keus van Commissaris van de Koning John Berends, de Tielse ‘puinexpres’, is gesneuveld in de publieksronde.

Rivierenland