Rivierenlanders
De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van Rivierenland. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Rivierenlanders. Aflevering 551.

'Ik weet niet wat ik beleef'

Anton Nieuwendorp (77) uit Tiel heeft zich net een nieuw pak laten aanmeten. ,,Volgende week vrijdag heb ik een feest in de Agnietenhof. Dekker Grondstoffen bestaat 100 jaar. Ik heb er 44 jaar op de loonlijst gestaan."

Volledig scherm
Anton Nieuwendorp. © Foto Raphael Drent

,,Al die jaren kwam ik goed voor de dag. Dat wil ik nu ook. Met zestig jaar ging ik er uit. Een jaar later overleed mijn vrouw aan kanker. Onze 40-jarige bruiloft hebben we nog groots gevierd. In het besef dat het haar afscheidsfeest zou worden." Hij is blij met zijn dochter. ,,Die komt een keer in de twee weken de was doen en dan strijkt ze alles." Sinds kort heeft hij een vriendin. ,,Ze is 73. Morgen ga ik bij haar eten. Samen genieten." Hij glimlacht. Dankbaar bijna. ,,Voor het eerst in zestien jaar weer een vriendin.  Ik weet niet wat ik beleef."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland