Volledig scherm
John Smits. © Raphael Drent

John Smits hoopt dat het niet erger wordt

RIVIERENLANDERSTIEL Hij komt uit het waterpolo, maar toen zijn zoon voor het voetballen koos, vond je John Smits (71) uit Tiel wekelijks langs de lijn bij RKTVC. 

,,Je weet hoe het dan gaat. Als ouder ga je kijken, meerijden naar uitwedstrijden. Je geeft eens commentaar en krijgt dan te horen: doe het zelf dan beter. Voor je het weet, zit je in de jeugdcommissie en in het hoofdbestuur. Mijn zoon haalde het eerste elftal en ik ben zestien jaar voorzitter geweest en nu erelid. Ik ben onderweg naar de kapper. Vanmiddag even de tuin om de struiken te snoeien. Dat kan ik nog. De rest moet ik overlaten aan mijn vrouw. Zij verzorgt mij. Ik heb Parkinson. Ik ben trager geworden en beperkt in een heleboel dingen. Neem alleen maar deze driewieler. Toch hoop ik dat ik blijf zoals ik nu ben. Dat het niet erger wordt.’’

Rivierenlanders
De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van Rivierenland. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Rivierenlanders. Aflevering 697.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland