Volledig scherm
Lotte de Jong. © Foto Raphael Drent

‘Kookboek maken met hun favoriete, ouderwetse recepten’

RIVIERENLANDERSZe is pas 18 en ze heeft nog maar een beetje ervaring, maar Lotte de Jong uit Varik weet dat ze graag iets wil betekenen voor ouderen met dementie. En liefst wil ze iets meer doen dan alleen haar werk. 

,,Na mijn examen ga ik werken in Vrijthof in Tiel. Veel mensen vinden werken met dementerenden zwaar, ik vind het supermooi. Het liefst zou ik ideeën bedenken om de zorg nog beter te maken. De mensen wat meer persoonlijke aandacht geven kan helpen denk ik. Mijn moeder had daar een mooi idee voor. Ze wilde een kookboek gaan maken met ouderen, met hun favoriete, ouderwetse recepten daarin.’’

Weg uit Europa

Werkende in de zorg weet Lotte dat ze zelf gezond oud zou willen worden, maar ze heeft ook een heel andere wens: ,,Naar New York. Ik ben nog nooit buiten Europa geweest.’’     

Rivierenlanders (aflevering 738)

De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van Rivierenland. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Rivierenlanders.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland