Volledig scherm
Meryem. © Foto Raphael Drent

Meryem gaat hele dag shoppen in Arnhem

RIVIERENLANDERSTIEL Om het Suikerfeest helemaal goed te beginnen, heeft Meryem (17) vanmorgen eerst haar wenkbrauwen voor een deel laten epileren. ,,Om een mooie strakke lijn te krijgen’’, zegt de geboren Irakese uit Tiel. 

Trots toont ze de onderarm met de henna tekening die doorloopt tot in haar hand. ,,Heeft een vriendin van ons gemaakt. Mijn zusje heeft dezelfde. We gaan nu naar de winkel om cadeautjes te kopen zoals parfum voor mijn moeder. Morgen ga ik naar Arnhem. De hele dag shoppen.’’ 

Ze hebben het Suikerfeest nog niet gevierd of de volgende belangrijke dag staat alweer voor de deur. ,,Woensdag 12 juni krijgt ik de uitslag van het examen. Ik doe vmbo. Ik hoop zó dat ik het gehaald heb. Ik wil later graag tandarts worden. Al heel lang. En heel rijk. Dat eigenlijk ook wel.’’ 

Rivierenlanders
De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van Rivierenland. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Rivierenlanders. Aflevering 704.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland