Volledig scherm
Monique Smits. © Raphael Drent

Monique Smits uit Ophemert is vertrouwd met het slagersmes

RIVIERENLANDERSOPHEMERT Monique Smits (42) uit Ophemert leek voorbestemd om voor altijd een witte jas te dragen. 

,,Ik kom uit een slagersfamilie. Ik heb na de mavo vijf jaar gestudeerd aan de slagersvakschool. Daarna ben ik afdelingsmanager geweest in een slagerij in Amsterdam, maar geef mij een slagersmes en ik laat je zien hoe je moet uitbenen.’’ Aan haar is geen vegetariër verloren gegaan. ,,Ik hou van vlees.’’ Toch heeft ze de slagerij verlaten. ,,Toen we naar Ophemert verhuisden ben ik vijf jaar op en neer gereden naar Amsterdam. Pakte ik elke morgen om 05.00 uur de auto over de oude A2. Toen de kinderen kwamen ben ik gestopt. We hebben er drie: Priscilla is 10, Pamela is 7 en Jayson is 3. We gaan graag naar Frankrijk. Vind ik echt een prachtig land. Ik zou er wel willen wonen.’’ 

Rivierenlanders
De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van Rivierenland. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Rivierenlanders. Aflevering 683.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland