Volledig scherm
Natascha Verploegh. © Raphael Drent

Natascha Verploegh kent naam van elke leerling

RIVIERENLANDERSOPIJNEN Vijftien jaar geeft Natascha Verploegh (37) al les in ‘taal en spelling’ op basisschool de Rietschoof in Opijnen. Sinds leerlingen contact met elkaar hebben via het mobieltje, merkte ze dat het nog belangrijker is om ze bij de les te houden. 

,,Het gaat er om dat ze leesbaar en foutloos schrijven. Dus niet ff als je even bedoelt. En niet mzzl als er mazzel moet staan. Dat is sms-taal. Die zie ik thuis ook geregeld voorbij komen, want we hebben kinderen in de leeftijd van 14, 12 en 6 jaar.’’ Soms schrijft ze nog met een kroontjespen en oost-Indische inkt. ,,Leesbaar schrijven. Ook heel belangrijk. We zeggen niet voor niets: wie schrijft die blijft.’’ Ze voelt zich thuis op de Rietschoof. ,,Dit is een kleine dorpsschool.  Als ik op de gang loop, ken ik elk kind bij naam.’’ 

Rivierenlanders
De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van Rivierenland. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Rivierenlanders. Aflevering 702.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland