Volledig scherm
Niels van Heuven. © Raphael Drent

Niels van Heuven reist Bruce Springsteen overal achterna

RIVIERENLANDERSOPIJNEN Met een schuin oog houdt Niels van Heuven (41) uit Varik vanaf de gang in de gaten of zijn klas er geen puinhoop van maakt, maar de leerkracht van de openbare basisschool De Rietschoof in Opijnen constateert tevreden dat de er keurig wordt doorgewerkt.

,,In deze klas zitten leerlingen uit groep 5 tot en met 8. Ze komen uit Syrië, we hebben ze met een Surinaamse achtergrond, Marokkaans. Dat geeft veel dynamiek. Ik geef rekenen en aardrijkskunde, een andere collega weer geschiedenis. Zo blijft de leraar in zijn kracht en krijgen de kinderen de ruimte om hun eigen talenten te ontwikkelen.’’ De onderwijzer is fan van Bruce Springsteen. ,,Ik heb ben de tel kwijtgeraakt, zoveel concerten in Nederland en heel Europa heb ik gezien. In Amerika nog nooit. Dat is een grote wens van me.’’ 

Rivierenlanders
De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van Rivierenland. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Rivierenlanders. Aflevering 701.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland