Volledig scherm
Jaap van Noppen, directeur basisschool Het Kompas in Kesteren. © Raphael Drent

Op de fiets naar school

RIVIERENLANDERSKESTEREN - Aan zijn bruine huid kun je zien dat Jaap van Noppen (58) uit Bennekom de zon niet mijdt. ,,Ik kom elke dag op de fiets naar school’’, zegt de directeur van Het Kompas in Kesteren. ,,16,5 kilometer, dus dat is te doen.’’ 

Hoewel hij voor de 22ste keer aan een nieuw schooljaar begint, went het nooit. ,,Want dit is een rare sector. Bij de start van de zomervakantie, gaat de school dicht en ligt het hele proces vier weken stil. Alles moet je daarna opstarten. Je begint weer op nul.’’ Van Noppen was een gedreven hardloper, tot zijn huisarts een toekomst met een kunstknie voorspelde. ,,Ik liep marathons. Die van Berlijn, in 1991 van oost naar west, Boedapest, het Westland. Het gaat nu niet meer, maar die van Rotterdam en New York had ik ook graag gelopen.’’

Rivierenlanders
De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van Rivierenland. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Rivierenlanders. Aflevering 589.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Kritiek op plan opheffen boemeltrein tussen Elst en Geldermalsen
    update

    Kritiek op plan opheffen boemel­trein tussen Elst en Geldermal­sen

    GELDERMALSEN / TIEL / ELST- Het plan om de treinverbinding tussen Geldermalsen, Tiel en Elst mogelijk op te heffen en te vervangen door een busbaan kan op kritiek rekenen. De Socialistische Partij in Provinciale Staten noemt het ‘een belachelijk idee’ om een treinverbinding te schrappen in een regio waar het verkeer dagelijks stil staat in files. Bij de gemeente Tiel en reizigersvereniging Rover heerst vooral scepsis.

Rivierenland