Volledig scherm
Wim de Bakker uit Tiel. © Foto Raphael Drent

‘Op reis in de camper, nu kan het nog’

Thuis bij zijn dochter, samen met zijn twee kleinkinderen van drie en vijf jaar oud, viert Wim de Bakker deze week sinterklaas. Daarom is hij vandaag even op pad in het centrum van Tiel. 

,,Ik heb iets moois gevonden voor mijn vrouw. Ik kan natuurlijk niet verklappen wat het is. Maar ze heeft het al eens benoemd, dus ik weet zeker dat het goed is.’’

'Daar worden wij gelukkig van’

Hoewel zijn vrouw nu een klein geschenk krijgt, hoopt De Bakker haar - en zichzelf - ook nog eens blij te maken met een grotere droom. 

,,Een reis door Canada met de camper. Het moet daar zo mooi zijn, de natuur, dat wil ik graag nog eens zien. Ik ben 78 en nog wel fit, nu kan het nog. We gaan al een keer of vier per jaar met de camper op pad in Europa. Daar worden wij gelukkig van.’’

Rivierenlanders (aflevering 766)

De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van Rivierenland. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Rivierenlanders.

  1. Drie oorlogsfoto's Rivierenland in de race voor landelijke tentoonstelling, keuze van de Commissaris sneuvelt

    Drie oorlogsfo­to's Rivieren­land in de race voor landelijke tentoon­stel­ling, keuze van de Commissa­ris sneuvelt

    TIEL/ZOELEN/CULEMBORG - Van de jonge Siem die op de trein naar Zweden wacht tot de Culemborgse synagogekoster die weer opduikt: ook in Rivierenland zijn bijzondere oorlogstaferelen vastgelegd. Drie ervan zijn nog in de race voor een plekje in de tentoonstelling De Tweede Wereldoorlog in 100 foto's. Opvallend: de keus van Commissaris van de Koning John Berends, de Tielse ‘puinexpres’, is gesneuveld in de publieksronde.

Rivierenland