Volledig scherm
Renée Schouwenaar met haar dochters Indy (rechts) en Quinte. © Raphael Drent

Renée Schouwenaar aast op de meestertitel als goudsmid

RIVIERENLANDERSTIEL Renée Schouwenaar (43) uit Tiel heeft de bakfiets volgeladen met haar dochters Quinte (6) en Indy (11) en een heleboel speelgoed. 

,,Ze hebben vakantie, maar ik heb een eigen winkel. Ik ben goudsmid. Het beste beroep wat ik ooit heb kunnen kiezen. Ik maak, vermaak en repareer sieraden. Gedenksieraden maak ik ook. Vind ik speciaal om te doen. Emotie omzetten in iets moois. Iets tastbaars. Ik volg ook een opleiding tot meester goudsmid bij een gilde in Den Bosch. Ik moet vijf opdrachten maken, inleveren en daarna presenteren voor een ballotagecommissie. Best pittig, maar mijn doel is om binnen een jaar die meestertitel te hebben. Ik woon met Quinte en Indy in een appartement. Prima hoor, midden in Tiel. Maar we verlangen naar een lekker huisje met een tuin. Dat is echt een wens.’’ 

Rivierenlanders
De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van Rivierenland. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Rivierenlanders. Aflevering 665.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland