Volledig scherm
Annemiek Wuite. © Foto Raphael Drent

‘Verschillen worden uitvergroot, maar er zijn meer overeenkomsten’

Rivierenlanders,,Vandaag ga ik lekker door met klussen. De vloer komt erin en er moet nog het nodige geverfd worden.’’ Annemiek Wuite neemt na dertig jaar afscheid van haar modewinkel aan de Voorstad. 

Samen met haar man en drie medewerkers verhuist ze deze zomer naar een hoekpand aan de Markt op steenworp afstand. ,,We hebben het in onze winkel altijd goed naar ons zin gehad, maar het is goed, het is tijd voor iets nieuws.’’

Aardig blijven

Wuite hoopt op zakelijk succes, maar er is in het leven veel meer dat haar bezig houdt. ,,Ik hoop vooral dat mensen een beetje aardig voor elkaar blijven. De verschillen worden tegenwoordig zo vaak uitvergroot, bijvoorbeeld door de politiek. Maar als mensen met elkaar praten, zien ze vaak dat er meer overeenkomsten zijn dan verschillen.’’

Rivierenlanders (720)

De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van Rivierenland. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Rivierenlanders.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland