Rivierenlanders
De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van Rivierenland. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Rivierenlanders. Aflevering 569.

Voor geen goud in een vliegtuig

rivierenlandersDeze zomer zwerft Harry Bosch (71) met zijn vrouw door heel Nederland in hun camper. 

Volledig scherm
Harry Bosch in Tiel. © Raphael Drent

,,Vandaag staan we een paar dagen op de Waalkade in Tiel. Op bezoek bij mijn dochter. Gisteren kwam onze kleinzoon aanwaaien. Heb je trek, vroeg ik. Heeft-ie bij ons wat gegeten. Daar geniet ik dan van. We zijn zo zeven, acht weken onderweg. Eind juli gaan we weer naar huis in Nijverdal. Vroeger was ik vrachtwagenchauffeur. Sliep ik 's nacht in de cabine. Ik heb ook touringcars gereden. Pendelen naar Italië. Naar Spanje. Sliep ik onder in de bus. Vreselijk. Net een doodskist. Daarom krijgen ze mij ook nooit in een vliegtuig. Voel ik me net zo opgesloten. Mijn vrouw wil een keer naar de paus in Rome. Ga maar met een vriendin, zeg ik dan. Ik zie die man wel op televisie."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland