Volledig scherm
Pascal van Maren met zijn dochter Zina. © Foto Raphael Drent

We zien elkaar nog

RIVIERENLANDERSPascal van Maren beleeft een mooie dag met zijn zestien maanden jonge dochter Zina. Innig verstrengeld lopen ze door de winkelstraat van hun Tiel.

,,Ik ben huisman en dankbaar dat ik dit mag beleven met Zina. We zijn naar gym geweest, naar het hertenkamp, een ijsje gegeten en zijn nu lekker samen op stap.’’ Van Maren geniet er intens van en dat heeft ook een dieper gelegen reden.

,,Ik lijd aan een oogziekte. Sinds mijn twaalfde ben ik aan één oog blind en mijn andere oog heeft nog zo'n veertig procent. Over een aantal jaren ben ik waarschijnlijk helemaal blind. Dat is verdrietig, maar daarom geniet ik hier nu extra van. Wat ik nog veel erger vind: de ziekte is overgedragen op mijn dochter. Ik hoop dat de medische wetenschap straks voor haar wel een oplossing heeft.’’

Rivierenlanders (aflevering 755)

De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van Rivierenland. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Rivierenlanders.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘Twijfels over evacuatie 1995? Totaal niet’; oud-burgemeester Henk Palm van Zaltbommel is verbaasd
    PREMIUM

    ‘Twijfels over evacuatie 1995? Totaal niet’; oud-burgemees­ter Henk Palm van Zaltbommel is verbaasd

    ZALTBOMMEL - Er was geen enkele twijfel over het besluit om de bewoners van de regio Rivierenland te evacuëren in januari 1995. Dat zegt Henk Palm, oud-burgemeester van Zaltbommel, in een reactie op uitspraken van zijn toenmalige collega Ed d’Hondt. ,,Ik weet dat we twijfels hadden. Dat ga je dan echter niet naar buiten brengen, want dan krijg je chaos”, aldus d’Hondt in een interview met De Gelderlander.

Rivierenland