Volledig scherm
Docenten basisschool Arnhorst bekijken in dit stakingsuurtje bij een van hen thuis elkaars vakantiefoto's. © Gerard Burgers

Docenten in Velp staken met vakantiekiekjes

VELP - De staking komt de leerkrachten van basisschool de Arnhorst in Velp goed uit. Kunnen ze eindelijk elkaars vakantiefoto's zien. Daar was het, met die grote werkdruk, in het afgelopen schooljaar nog niet van gekomen.

Leerkrachten van andere scholen vergaderen op deze stakingsochtend met elkaar, ruimen een lokaal op of blijven een uurtje langer in bed. De leerkrachten van de Arnhorst komen bij elkaar in het huis van collega Hetty Compaan. Uiteraard is iedereen een kwartier voor het stakingsuur aanwezig: meer dan op tijd zijn is nu eenmaal een gewoonte in het basisonderwijs. ,,We willen kleinere klassen, want door de invoering van Passend Onderwijs hebben we steeds meer tijd nodig voor leerlingen die zorg behoeven’’, zegt juf Jelka. Daarnaast willen de docenten ook meer salaris, want dat motiveert jongeren om het vak te kiezen. ,,Als je ziet wat leerkrachten in het voortgezet onderwijs verdienen, dan schrik je gewoon’’, zegt juf Miriam. ,,Wij hebben toch ook een hbo-opleiding!"

Geen tijd voor ontspanning

Ze hadden natuurlijk vanochtend ook thuis kunnen blijven, maar dat was hun eer te na. Ze hebben gekozen voor een ludieke actie: elkaars vakantiefoto's bekijken. ,,Zo laten we zien dat we voor ontspanning nooit tijd hebben’’, zegt juf Mieke Snijders, die met een fotoboek van juf Hetty over China op schoot zit. Juf Sophie toont op haar laptop haar vakantiefilm van Indonesië, juf Jolien is naar Edinburgh geweest, juf Miriam naar Nepal. 

Snel voorbij

Eigenlijk zijn de boeken te dik, want het uurtje is zo om. Om half tien staan de kinderen al weer voor de schooldeur. Kort na negenen breken de leerkrachten hun gezellige uurtje dan ook al weer op. Ze willen op tijd zijn. Het is mooi geweest. Het unieke uurtje ontspanning zit er al weer op.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.