Volledig scherm
Duncan Laurence kust de trofee die hoort bij het winnen van het Eurovisie Songfestival 2019. © ANP

Arnhem een van 7 steden die officieel kandidaat zijn voor Songfestival 2020

ARNHEM - Arnhem heeft de daad bij het woord gevoegd. De Gelderse hoofdstad heeft zich officieel aangemeld als locatie voor het Eurovisie Songfestival 2020. Er zijn nog zes andere kandidaten: Amsterdam, Utrecht, Leeuwarden, Den Bosch, Maastricht en Rotterdam hebben zich eveneens gemeld. Onduidelijk is nog of Den Haag meedoet in de strijd.

GelreDome zou wat Arnhem betreft de locatie moeten zijn waar het Eurovisie Songfestival volgend jaar wordt gehouden. Wethouder Jan van Dellen, die al voor de winst van Duncan Laurence in Tel Aviv interesse toonde in de internationale liedjeswedstrijd, is al enige tijd in overleg met het samenwerkingsverband van NPO, AVROTROS, NOS en de European Broadcast Union dat verantwoordelijk is voor de organisatie.

Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem ziet de eventuele komst van het Songfestival naar zijn stad als een kans om het evenement te koppelen aan het vieren van 75 jaar vrijheid: ,,We vieren dit jaar 75 jaar na de Slag om Arnhem. Dat ging om de bevrijding van Europa. Wat is er nou mooier om de vrijheid te vieren door het Songfestival in de regio Arnhem-Nijmegen te organiseren?”

In juli moet meer duidelijk worden over de Arnhemse kandidatuur. Alle steden die een gooi doen naar de organisatie van het Eurovisie Songfestival moeten zichzelf presenteren in een zogenoemd bidbook.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Waylon en Romy Monteiro in Musis; opbrengst naar KWF Kankerbestrijding

    Waylon en Romy Monteiro in Musis; opbrengst naar KWF Kankerbe­strij­ding

    ARNHEM - Na vijf kleinschalige gala’s op diverse plekken in Arnhem heeft Jeroen Muller met zijn Stichting Events2Cancer nu de schouders gezet onder een heus concert. Op zaterdag 26 oktober vindt in de Parkzaal van Musis (capaciteit 1.700 staanplaatsen) voor de eerste keer Music2Cancer plaats, met optredens van onder meer Waylon, Romy Monteiro en Niels Geusebroek. De opbrengst gaat zoals altijd naar KWF Kankerbestrijding.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.