Volledig scherm
Duncan Laurence kust de trofee die hoort bij het winnen van het Eurovisie Songfestival 2019. © ANP

Arnhem een van 7 steden die officieel kandidaat zijn voor Songfestival 2020

ARNHEM - Arnhem heeft de daad bij het woord gevoegd. De Gelderse hoofdstad heeft zich officieel aangemeld als locatie voor het Eurovisie Songfestival 2020. Er zijn nog zes andere kandidaten: Amsterdam, Utrecht, Leeuwarden, Den Bosch, Maastricht en Rotterdam hebben zich eveneens gemeld. Onduidelijk is nog of Den Haag meedoet in de strijd.

GelreDome zou wat Arnhem betreft de locatie moeten zijn waar het Eurovisie Songfestival volgend jaar wordt gehouden. Wethouder Jan van Dellen, die al voor de winst van Duncan Laurence in Tel Aviv interesse toonde in de internationale liedjeswedstrijd, is al enige tijd in overleg met het samenwerkingsverband van NPO, AVROTROS, NOS en de European Broadcast Union dat verantwoordelijk is voor de organisatie.

Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem ziet de eventuele komst van het Songfestival naar zijn stad als een kans om het evenement te koppelen aan het vieren van 75 jaar vrijheid: ,,We vieren dit jaar 75 jaar na de Slag om Arnhem. Dat ging om de bevrijding van Europa. Wat is er nou mooier om de vrijheid te vieren door het Songfestival in de regio Arnhem-Nijmegen te organiseren?”

In juli moet meer duidelijk worden over de Arnhemse kandidatuur. Alle steden die een gooi doen naar de organisatie van het Eurovisie Songfestival moeten zichzelf presenteren in een zogenoemd bidbook.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Jan Markink en GroenLinkser moeten Arnhemse bestuurscrisis oplossen

    Jan Markink en GroenLink­ser moeten Arnhemse bestuurs­cri­sis oplossen

    ARNHEM - Er wordt toch een poging gedaan de crisis in het Arnhemse college van burgemeester en wethouders op te lossen. Dat is de uitkomst van het debat dat de gemeenteraad van Arnhem woensdagmiddag en -avond heeft gevoerd over de bestuurscrisis. De raad nam met 19 tegen 20 stemmen een motie van de VVD aan waarin is vastgelegd dat Gelders gedeputeerde Jan Markink en een nader te bepalen GroenLinkser een eerste verkenning gaan uitvoeren tot een oplossing.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.