Volledig scherm
Duncan Laurence na zijn eerste plaats bij het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv. © ANP Kippa

Concurrentie groeit: Arnhem bokst voor Songfestival op tegen acht andere steden

HILVERSUM/ARNHEM - De concurrentie voor Arnhem als de stad van het Eurovisie Songfestival in 2020 neemt toe. Niet zeven, maar inmiddels al negen steden doen een gooi naar het liedjesfestival dat volgend jaar in Nederland wordt gehouden dankzij de winst van Duncan Laurence in Tel Aviv.

Behalve van Arnhem was van Amsterdam, Utrecht, Leeuwarden/Friesland, Den Bosch, Maastricht/Limburg en Rotterdam al bekend dat ze zich kandidaat hebben gesteld. Breda en Den Haag hebben zich nu ook gemeld voor de organisatie van het Songfestival. 

In augustus definitieve keuze

Ze hebben woensdag de criteria gekregen waaraan de gaststad moet voldoen, meldt de NPO. Het aantal kandidaten kan overigens nog verder toenemen. Andere steden die ook een poging willen wagen, kunnen nog een bidboek indienen. Uiterlijk 10 juli moeten alle voorstellen binnen zijn.

Steden worden onder meer beoordeeld op de beschikbare locatie, de capaciteit en technische faciliteiten, accommodatie, infrastructuur en bereikbaarheid. De organisatie wil de definitieve keuze van de gaststad in augustus bekendmaken

Arnhem denkt een sterke troef in handen te hebben met de koppeling van het Eurovisie Songfestival aan het vieren van 75 jaar vrijheid en stadiontheater GelreDome.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.