Volledig scherm
Duncan Laurence won voor Nederland het Songfestival. © ANP Kippa

Eén concurrent minder voor Arnhem in strijd om Songfestival

ARNHEM - Arnhem is met nog zeven andere steden in de race voor de organisatie van het Songfestival 2020. Leeuwarden is de eerste stad die zich heeft teruggetrokken als kandidaat. Dat laat de gemeente weten. 

Het plafond van de beoogde locatie – het WTC Expo in de stad – is te laag voor het internationale evenement. Volgens Leeuwarden is het niet realistisch om dit op korte termijn aan te passen.

,,We wisten al vanaf het begin dat de hoogte van het WTC Expo mogelijk een bottleneck zou zijn’’, zegt de Leeuwardse wethouder Sjoerd Feitsma van Cultuur. ,,Maar de kans om een Eurovisie Songfestival naar je stad te halen laat je niet zomaar aan je voorbij gaan. Daarom hebben we ons vol overtuiging kandidaat gesteld.’’

Al voordat de NPO op 12 juni zijn programma van eisen aan de kandidaat-steden stuurde is onderzocht of het dak op tijd voor het Eurovisie Songfestival kon worden verhoogd. Dat bleek afgelopen weekend uiteindelijk niet realistisch. ,,Jammer natuurlijk’’, zegt Feitsma. ,,Vooral omdat de hoogte van de zaal eigenlijk de enige vereiste is waaraan we niet kunnen voldoen. We hadden er het volste vertrouwen in dat we de organisatie verder aankonden.’’

Leeuwarden wil nu bekijken of er in mei 2020 een plek in de stad kan worden ingericht waar duizenden fans het Eurovisie Songfestival via een livestream kunnen volgen. Hierover nemen Leeuwarden en de provincie later deze week contact op met de NPO. De steden die nu nog in de race zijn voor het Songfestival zijn Arnhem, Amsterdam, Utrecht, Den Bosch, Maastricht, Breda, Den Haag en Rotterdam.

  1. Temptation Island-deelneemster Laura werd zwaar mishandeld ‘door boze kijkers’

    Temptation Is­land-deelneem­ster Laura werd zwaar mishandeld ‘door boze kijkers’

    Laura Moenaert (22), die te zien was in het meest recente seizoen van Temptation Island heeft op Instagram enkele gruwelijke foto’s gedeeld. De blondine beweert dat ze vier maanden geleden door enkele boze kijkers werd aangevallen omdat ze, naar hun mening, het RTL 5-programma verpest had. Laura kreeg tijdens de uitzendingen al vaker het verwijt dat ze ‘te saai’ was. ,,Ik heb een lastige periode achter de rug”, klinkt het openhartig.