Volledig scherm
De touringcar waarmee Arnhem naar Hilversum reed in een poging het Eurovisie Songfestival 2020 binnen te slepen. Boven het voorwiel de gewraakte afbeelding van de brug. © Rinus Baak

Frostbrug of Waalbrug op Songfestivalbus? Het blijkt een kwestie van perspectief

ARNHEM - De bustrip van de Arnhemse delegatie naar Hilversum om daar het bidboek ‘Celebrate Freedom’ voor het Eurovisie Songfestival 2020 aan te bieden, was woensdag met hilariteit omgeven. De brug op de touringcar leek namelijk verdacht veel op de Nijmeegse Waalbrug en niet op de Arnhemse John Frostbrug, afgebeeld in het logo van ‘Celebrate Freedom’. Ten onrechte, zo blijkt.

Woensdag bleef onduidelijk hoe het nou precies zat met die brug, maar ze hebben het inmiddels uitgezocht bij de gemeente Arnhem, waar op de eigen grafische afbeelding de touringcarsticker met de skyline was ontworpen. En dat is echt gebeurd op basis van een foto van de Frostbrug, níet van de Waalbrug, verzekert een Arnhemse gemeentewoordvoerder.

Het blijkt een kwestie van perspectief. De gestileerde weergave van de boogbrug is gebaseerd op een foto die bij de grafische afdeling van de gemeente Arnhem aan de wand hangt. ,,En daarop zie je de brug van onderaf”, legt de woordvoerder uit. ,,Daardoor zie je niet alleen de voorste boog, maar ook de achterste.” Juist door die dubbele boog werd de link met de Waalbrug in Nijmegen gelegd.

Gelukkig zijn ze in het Arnhemse stadhuis niet met alle commotie op social media. ,,Die afbeelding gaan we niet meer gebruiken”, zegt de woordvoerder. ,,Die brug gaat de digitale prullenbak in.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.