Volledig scherm
PREMIUM
Eurovisie-logo voor de Erasmusbrug in Rotterdam. © ANP

Rotterdam topfavoriet voor Songfestival na afhaken Amsterdam

Het afhaken van Amsterdam als kandidaat voor de organisatie van het Songfestival van 2020 brengt de race terug tot de strijd van enkele outsiders tegen één topfavoriet: Ahoy in Rotterdam.

Het leek een tweestrijd te worden van dezelfde spanning als de ontknoping van het Songfestival van dit jaar.

Duncan Laurence boekte in mei in de slotseconden een historische Eurovisiezege. Maar het gevecht om de Nederlandse organisatie, die uit zijn overwinning volgde, lijkt al veel vroeger beslist.

Nu Amsterdam heeft besloten geen poging te doen het festival binnen te halen, is er slechts één topfavoriet over: Rotterdam. Die stad heeft met Ahoy een ideale locatie beschikbaar én is, minstens even belangrijk, ontzettend enthousiast over het festival.

  1. Temptation Island-deelneemster Laura werd zwaar mishandeld ‘door boze kijkers’

    Temptation Is­land-deelneem­ster Laura werd zwaar mishandeld ‘door boze kijkers’

    Laura Moenaert (22), die te zien was in het meest recente seizoen van Temptation Island heeft op Instagram enkele gruwelijke foto’s gedeeld. De blondine beweert dat ze vier maanden geleden door enkele boze kijkers werd aangevallen omdat ze, naar hun mening, het RTL 5-programma verpest had. Laura kreeg tijdens de uitzendingen al vaker het verwijt dat ze ‘te saai’ was. ,,Ik heb een lastige periode achter de rug”, klinkt het openhartig.