Volledig scherm
De bestrijding van de stalbrand in Didam in volle gang. © Theo Kock

Varkensbedrijf Didam voldeed aan voorschriften

DIDAM - Het varkensbedrijf in Didam dat gisteren werd getroffen door een grote brand waarbij 2500 varkens de dood vonden, voldeed aan de voorschriften van de vergunning die de gemeente Montferland heeft verstrekt.

Volgens wethouder Wim Sinderdinck die gisteren het crisisteam van de gemeente aanstuurde, zijn er geen aanwijzingen dat er voorwaarden (waaronder de aantallen te houden dieren) zouden zijn overschreden.  

Ruimen

De gemeente heeft erop aangestuurd dat er vandaag al met de ruiming van de kadavers wordt begonnen. ,,Dat is voor ons heel belangrijk. We willen zeker niet dat de kadavers er wekenlang blijven liggen zoals dat bij de Knorhof in Erichem gebeurde'', zegt de wethouder die vanochtend het getroffen bedrijf heeft bezocht. ,,Het was één groot drama. De eigenaar leek nog erg verdoofd. We hebben onze hulp aangeboden.''

Gisteravond heeft burgemeester De Baat heeft zijn vakantie kort onderbroken en een bezoek gebracht aan het bedrijf. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Een mooi plekje voor het drumstel van Herman met één been: Yee-hah!
    video

    Een mooi plekje voor het drumstel van Herman met één been: Yee-hah!

    BEEK - Herman had één been. Maar hij drumde en had een markante gulle lach. De schoenmaker uit Beek speelde voor een fles jenever samen met zijn accordeonist Karel van 't Peeske op feestjes en partijen in de buurt. Het duo op leeftijd Limbeek en Salenbrink was een halve eeuw geleden vermaard. Niet om de muziek maar om de eigen humor. Het drumstel van Herman krijgt nu een ereplek in gemeenschapshuis de Averhof in Beek.

Liemers