Volledig scherm
De bestrijding van de stalbrand in Didam in volle gang. © Theo Kock

Varkensbedrijf Didam voldeed aan voorschriften

DIDAM - Het varkensbedrijf in Didam dat gisteren werd getroffen door een grote brand waarbij 2500 varkens de dood vonden, voldeed aan de voorschriften van de vergunning die de gemeente Montferland heeft verstrekt.

Volgens wethouder Wim Sinderdinck die gisteren het crisisteam van de gemeente aanstuurde, zijn er geen aanwijzingen dat er voorwaarden (waaronder de aantallen te houden dieren) zouden zijn overschreden.  

Ruimen

De gemeente heeft erop aangestuurd dat er vandaag al met de ruiming van de kadavers wordt begonnen. ,,Dat is voor ons heel belangrijk. We willen zeker niet dat de kadavers er wekenlang blijven liggen zoals dat bij de Knorhof in Erichem gebeurde'', zegt de wethouder die vanochtend het getroffen bedrijf heeft bezocht. ,,Het was één groot drama. De eigenaar leek nog erg verdoofd. We hebben onze hulp aangeboden.''

Gisteravond heeft burgemeester De Baat heeft zijn vakantie kort onderbroken en een bezoek gebracht aan het bedrijf. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers