Volledig scherm
Het plezierjacht in problemen vanwege de storm, nabij de Westervoortsedijk in Arnhem. © Timo Bouman/Persbureau Heitink

Bootje in de problemen in Arnhemse jachthaven na storm; Gevolgen Ciara vallen mee

ARNHEM - Een plezierjacht is door de zware storm van zondagavond in de problemen geraakt in de Arnhemse jachthaven ‘Valkenburg.’ De boot raakte door de wind los en dreef richting de kade aan de Westervoortsedijk. 

Het bootje kwam vervolgens achter een woonboot te liggen. Toen de eigenaar het plezierjacht maandagochtend wilde weghalen, raakte de schroef verstrikt in een hekwerk. Met hulp van de brandweer werd het plezierjacht losgeknipt en kon het weer op zijn plek in de jachthaven worden gelegd.

De melding van het losgeslagen bootje is een van de ruim 130 meldingen die de brandweer in Gelderland-Midden sinds zondagochtend heeft binnen gekregen over storm Ciara, zegt een woordvoerder. 

,,Ernstige incidenten zitten daar niet bij. Het gaat vooral om afgewaaide takken, omgewaaide bomen en een geval van weggewaaide gevelplaten.” De brandweer had zich grondig voorbereid op de storm. ,,Maar uiteindelijk vallen de gevolgen heel erg mee.” 

Die conclusie trekt ook de gemeente Arnhem. Her en der zijn takken afgewaaid en op de Kruisstraat in Rijkerswoerd viel een boom om, zegt een woordvoerder. ,,Maar er zijn geen grote schades.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.