Volledig scherm
Schade storm in bos Landgoed Dorth bij Harfsen © DG

Bossen oostelijke Achterhoek gespaard door overtrekkende storm

DOETINCHEM - Het overtrekkende noodweer van dinsdagavond lijkt de bossen in de oostelijke Achterhoek te hebben gespaard. Terwijl de bossen langs de IJssel in Gorssel en Lochem flink beschadigd zijn, zijn de bossen bij Hackfort, Slangenbrug en Winterswijk ongedeerd gebleven.

Boswachter Bart Jansen van Natuurmonumenten is druk met de bossen in het westen van de Achterhoek. In het Hassinkbos bij Epse liggen zeker 40 bomen plat en in landgoed Dorth bij Harfsen zijn wel 100 bomen geveld. ,,Maar uit Winterswijk en Hackfort heb ik geen meldingen van omgevallen bomen. Het heeft er alle schijn van dat de zware bui de IJssel heeft gevolgd. En het kan niet anders of er zijn draaiwinden geweest, want de omgevallen bomen liggen alle kanten op, ook naar het westen. Terwijl daar de bui vandaan kwam.”

Hoop geld

Boswachter Jansen vreest het noodweer dat woensdagavond over de regio trekt. ,,Die schijnt nog heviger te zijn dan die van dinsdagavond. Het kost ons al met al weer een hoop geld. Het opruimen van de bossen gaat zeker tienduizenden euro's kosten." 

Slangenburg

Het bos van de Slangenburg en het bos bij Ruurlo hebben ook geen schade opgelopen, meldt boswachter Dirk van den Brink van Staatsbosbeheer. ,,Ik hield mijn hart wel even vast toen ik hoorde van de schade in Bocholt. Maar wij zijn de dans ontsprongen.”

Volledig scherm
Schade storm in bos Landgoed Dorth bij Harfsen © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek