Het voormalige bestuurscentrum en nu studentencomplex op Duivendaal in Wageningen
Volledig scherm
Het voormalige bestuurscentrum en nu studentencomplex op Duivendaal in Wageningen © DG/Eric Wijnacker

Akkoord over Duivendaal Wageningen lijkt nabij

WAGENINGEN - De maandelijkse huurprijzen voor de 179 studentenkamers op Duivendaal in Wageningen gaan niet met de eerder aangekondigde 120 euro omhoog, maar met minder dan de helft. Er ligt inmiddels een aangepast voorstel van de verhuurder, zegt Fons Janssen, bewoner van Duivendaal en bestuurslid van Student Alliance Wageningen. 

Zondag werd dit huurvoorstel van de nieuwe eigenaar Xior naar de bewoners gestuurd. Janssen: ,,Het is een stap in de goede richting, maar we hebben nog wel wat vragen en het nieuwe huurvoorstel geeft nog niet op alle vragen antwoord.‘’ De uiterste datum waarop studenten moeten reageren op het nieuwe voorstel is verplaatst naar 15 januari.

Huurbescherming

Quote

Die 120 euro was buiten proportie

Fons Janssen, Student Alliance

 Janssen: ,,Deze week gaan we met alle betrokkenen nog om tafel zitten. Dan heb je het over gemeente, Wageningen UR, bewoners, Student Alliance, Housing Desk Wageningen, Xior, en de vorige eigenaren Van der Ley Vastgoed en Provascon. Ik heb vertrouwen in een goede afloop. We snappen dat de huur omhoog gaat door de renovatie die eraan komt en ook omdat we straks huurbescherming krijgen. Maar die 120 euro was echt buiten proportie. Vooral de hogere servicekosten waren onterecht, bijvoorbeeld de begrote schoonmaakkosten kunnen flink omlaag omdat we hier de zaak heel goed zelf netjes kunnen en willen houden. Xior had daar aanvankelijk weinig vertrouwen in. Nick Ligthart van Student Alliance heeft veel goed werk verricht, maar ook wethouder Anne Janssen is zeer betrokken.’’ 

Opgezegd

Janssen ziet om zich heen dat veel huidige bewoners door de onzekere toekomst toch hun kamer hebben opgezegd. ,,Dat is jammer, ook voor de sociale cohesie. Maar er zijn er ook veel die wel willen blijven, het bevalt op zich goed. Soms ook omdat we niet zouden weten waar we anders zouden moeten wonen in Wageningen.’’ De kamers kosten nu nog, afhankelijk van de grootte (12 tot 16 vierkante meter) tussen de 280 en 390 euro.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei