Feest in een studentenhuis in de Wageningse binnenstad
Volledig scherm
PREMIUM
Feest in een studentenhuis in de Wageningse binnenstad © Herman Stöver

Bewoners: ’Balans is zoek in binnenstad Wageningen’

WAGENINGEN - Bewoners van de Wageningse binnenstad komen in actie tegen de vele studentenhuizen. ,,We hebben niks tegen studenten, maar de gemeente moet toch niet willen dat de hele binnenstad een studentencampus wordt?’’

Bewoners van de binnenstad hebben lang getwijfeld of ze wel met hun klachten over het grote aantal studenten in de binnenstad naar buiten moesten treden. Maar een groep bewoners van de Boterstraat, Niemeijerstraat en Emmapark - onder wie Ernst Scheerder, Germt van der Veen, Rik Delnoye,  Ruth Companjen,  Frans Kuipers en Annemarie Bakker - heeft zich nu toch tot de gemeente en uiteindelijk de rechtbank gewend.  ,,De meesten van ons hebben ook gestudeerd dus we weten wat daar bij hoort. Maar het wordt wat te veel.’’ Ze pleiten voor balans in het centrum: ,,Wat doet de politiek met de leefbaarheid, het woongenot en het naleven van de eigen regels? Die vraag hebben we neergelegd tijdens een politieke avond. Het gemeentelijk beleid en de uitvoering rammelt aan alle kanten.’’ Ze willen dat bij vergunningverlening voor kamerverhuur ook geluidsoverlast getoetst wordt. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei