Studentenhuisvesting op de Kop van Kortenoord in Wageningen. Het kan er volgend jaar staan.
Volledig scherm
Studentenhuisvesting op de Kop van Kortenoord in Wageningen. Het kan er volgend jaar staan. © Gemeente Wageningen

Bouw tijdelijke studentenwoningen Wageningen vertraagd

WAGENINGEN - De bouwplannen van studentenhuisvester Idealis op de Kop van Kortenoord in Wageningen lopen een half jaar vertraging op. Het gaat om tijdelijke huisvesting bij het Nieuwe Kanaal.

Idealis is daar niet blij mee, legt wethouder Han ter Maat uit: ,,Maar we hebben van de Raad van State begrepen dat we toch een reguliere procedure moeten volgen en dat kost extra tijd.’’ Het doet geen afbreuk aan de plannen, waar ook de buurt geen problemen mee lijkt te hebben. Er komen volgend jaar, voor een periode van tien jaar, 300 wooneenheden voor studenten. Ter Maat: ,,Uit reacties heb ik begrepen dat mensen verrast zijn dat het ontwerp van deze tijdelijke huisvesting er zo goed uit ziet.’’

Studentenaantal

De Raad van Bestuur van Wageningen Universiteit verwacht een groei van het studentenaantal van 10.775 in het vorige studiejaar naar 14.750 in het studiejaar 2021-2022. Dat moet dan leiden, zo is berekend, tot 2.200 extra studenteneenheden. Op korte termijn kunnen er niet voldoende plekken gevonden worden voor permanente huisvesting, vandaar dat er gezocht wordt naar tijdelijke huisvesting zoals nu op de Kop van Kortenoord. Later kan die locatie wellicht dienen als uitbreiding van het Business & Science Park Wageningen (of van de woonwijk Nieuw Kortenoord).

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei