Volledig scherm
Debat over wonen in Wageningen © Bblthk

Debat: wie mag waar wonen in Wageningen?

WAGENINGEN - Moet er in Wageningen gebouwd voor gezinnen, studenten, alleenstaanden, senioren of welke doelgroep dan ook? Daarover heeft woensdagavond een gratis toegankelijk debat plaats in de Wageningse bblthk.

Met name de verdeling tussen studentenhuisvesting en huisvesting voor niet-studenten lijkt een heet hangijzer te worden tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart. En het opkopen van huizen in woonwijken om er studenten in te huisvesten. 

Debatdag

Deelnemers aan het debat zijn onder meer wethouder Han ter Maat, voorzitter Frank Hoeberichts van buurtvereniging Roghorst, makelaar Jan Weevers van Jeltes-ten Hoor en voorzitter Julia Homs van Student Alliance Wageningen. De avond wordt geleid door Simon Vink en Eric Wijnacker.  'Wie mag waar wonen in Wageningen' vindt plaats in het kader van Woensdag Debatdag, een initiatief van de Gelderlander, WUR en bblthk. Aanvang 20.00 uur.

Lees alles over studentenhuisvesting in Wageningen in ons dossier studentenhuisvesting Wageningen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Dit pluimveebedrijf in Lunteren kwam de fipronylcrisis te boven, en krijgt nu complimenten van minister Schouten
    PREMIUM
    VIDEO

    Dit pluimveebe­drijf in Lunteren kwam de fipronyl­cri­sis te boven, en krijgt nu complimen­ten van minister Schouten

    LUNTEREN - Vol overtuiging begonnen Jantine en Martijn van Veldhuizen tien jaar geleden een biologische pluimveehouderij aan de Vitterweg in Lunteren, in de boerderij van zijn grootouders. Dat ging jaren goed, tot in 2017 de fipronylcrisis ook hun bedrijf teisterde. Alle kippen werden geruimd, de kosten waren voor hen. Minister Carola Schouten bezocht maandagmiddag toevallig juist hun bedrijf tijdens haar bezoek aan Food Valley. En loofde hun doorzettingsvermogen.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei