Terrein Duivendaal.
Volledig scherm
Terrein Duivendaal. © DG

Eerste stappen naar herontwikkeling terrein Duivendaal

WAGENINGEN - Behoud van monumentale panden en ruimte voor studentenhuisvesting. Die eerste stappen wil een projectontwikkelaar zetten op het terrein Duivendaal, net ten noorden en noordwesten van het Wageningse stadscentrum.

Het college wil daaraan meewerken en heeft aan de gemeenteraad om instemming gevraagd. Vooruitlopend op de ontwikkeling van het totale project Duivendaal, waar  enkele honderden woningen voor studenten en andere inwoners moeten verrijzen. Het is de bedoeling dat het meest beeldbepalende pand, Duivendaal 1 waar voorheen studentenhuisvester Idealis zat, een kantoorfunctie behoudt.  

Atelier

Andere monumentale panden langs het lommerrijke Duivendaal krijgen een woon-, kantoor- of atelierfunctie als het aan de ontwikkelaar ligt. Het grote pand Duivendaal 10, de Lawet langs de Lawickse Allee, krijgt een zorgbestemming. De ontwikkelaar wil het pand Costerweg 50 omvormen naar studentenwoningen.

Volgens het college hecht de gemeenteraad aan behoud van de monumentale panden en dat is in dit voorstel gegarandeerd.  Ook past het plan voor studentenhuisvesting binnen de kaders die de gemeenteraad heeft vastgesteld. Op geheel Duivendaal zijn tot 200 studenteneenheden welkom en die worden bij Costerweg 50 bij lange na nog niet  opgesoupeerd.

Senioren

Door de monumenten langs Duivendaal nu al een nieuwe bestemming te geven hoopt het college leegstand en verloedering te voorkomen. Elders in Duivendaal moeten ook betaalbare woningen voor bijvoorbeeld senioren komen.

De Vallei