Dit gebouw aan de Marijkeweg in Wageningen wordt in 2019 verlaten door de Vakschool Wageningen. Er komen studentenkamers voor terug
Volledig scherm
Dit gebouw aan de Marijkeweg in Wageningen wordt in 2019 verlaten door de Vakschool Wageningen. Er komen studentenkamers voor terug © Google Streetview

Nog meer studentenkamers aan Marijkeweg Wageningen

WAGENINGEN - Er is ruimte voor liefst 350 studentenkamers aan de noordzijde van de Marijkeweg. De gemeente wil meewerken aan dit gewijzigde bouwplan op het terrein van de Vakschool Wageningen. Aanvankelijk zouden er slechts 200 studentenkamers komen.

,,Maar er is ruimte en gezien de nog steeds toenemende studentenstroom naar Wageningen willen we meewerken aan deze uitbreiding'', zegt wethouder Anne Janssen. 

,,Ook omdat de prognoses over de stijgende studentenaantallen naar boven zijn bijgesteld nadat de gemeente besloten had dat er 200 studentenkamers mochten komen.'' Hoe hoog het nieuwe gebouw wordt is nog niet bekend, er moet nog getekend worden. Oorspronkelijk was ingestemd met een maximale hoogte van 15 meter.

Fietsers

Quote

De stroom fietsende studenten wordt nog groter

Anne Janssen, Wethouder Wageningen

Er worden wel eisen gesteld aan de verkeersafwikkeling: ,,De stroom fietsende studenten van de Marijkeweg naar de Wageningen Campus wordt nog groter en daar zal een oplossing voor moeten komen. Het is nu al heel erg druk rond de rotonde bij de Marijkeweg en Kortenoord Allee. We moeten nadenken over een goede oplossing. We willen sowieso werk maken van betere fietsverbindingen in heel Wageningen.'' 
Er wonen in Wageningen-west al enkele duizenden studenten. Onder meer langs de Haarweg, Marijkeweg en in Nieuw Kortenoord. Dat groeit door de bouw van 312 tijdelijke studentenkamers bij langs het Nieuwe Kanaal en nu dus ook 350 extra op het noordelijk deel van het terrein van het Rijn IJssel College oftewel de Vakschool Wageningen. Het karakteristieke gebouw met de koksmuts en het Station voor Maalderij en Bakkerij worden gesloopt.

Nieuwbouw

Het bouwterrein komt beschikbaar wanneer de aanvullende nieuwbouw voor de Vakschool aan de zuidzijde van de Marijkeweg gereed is. Dat is in de zomer van 2019.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei