Volledig scherm
PREMIUM
© DG

Noodkreet Wageningse studenten: meer oplichting en huisjesmelkers

Wageningen - Kamerzoekende studenten krijgen ook in Wageningen steeds meer te maken met oplichters, stelt Student Alliance Wageningen (SAW). 

Quote

Dan maken ze een voorschot over en in Wageningen blijkt die kamer of woning niet te bestaan

Giulia Homs

Vooral studenten die vanuit het buitenland proberen woonruimte te vinden, en daar vooraf voor betalen, komen soms van een koude kermis thuis. Als ze in Wageningen arriveren blijkt de kamer niet te bestaan.

Het woningtekort voor studenten in Wageningen wordt steeds groter en dat leidt tot meer gevallen van oplichting, meldt SAW. Met die noodkreet wendt voorzitter Giulia Homs zich tot de Wageningse gemeenteraadsfracties.  Sinds kort heeft SAW op haar website een meldpunt voor dubieuze huurkwesties. In november heeft de gemeenteraad al eens een brief gestuurd naar Den Haag over dit soort zaken.
SAW vraagt aan de nieuwe gemeenteraad om actie te ondernemen tegen huisjesmelkers en oplichting. Homs: ,,De partijen praten nu over de coalitieplannen voor de komende jaren. Dit is dus het moment om hier aandacht voor te vragen.'' 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei