Bij het openingsfeest van de viering van het eeuwfeest van Wageningen UR waren opvallend veel inwoners van Wageningen aanwezig. Dat soort evenementen moeten de band tussen studenten en niet-studenten versterken.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij het openingsfeest van de viering van het eeuwfeest van Wageningen UR waren opvallend veel inwoners van Wageningen aanwezig. Dat soort evenementen moeten de band tussen studenten en niet-studenten versterken. © Herman Stöver

Onderzoek studenten: Wageningen moet kloof dichten

WAGENINGEN - Gemeente en universiteit, student en niet-student, moeten elkaar in Wageningen veel meer opzoeken. Dat blijkt uit een onderzoek naar de groei van Wageningen en wat dat betekent voor stad, universiteit en inwoners.  

Quote

Wageningen? Geen WURgenin­gen maar WIJgenin­gen

Studenten Wageningen UR

Zoals een van de onderzoeksgroepjes concludeerde: het moet gaan van WURgeningen naar WIJgeningen. Nu ervaren velen dat de universiteit een dominante positie inneemt in de Wageningse samenleving (volgens enkelingen zelfs een wurgende greep), terwijl vrijwel iedereen vindt dat samenwerking voor beide kanten goed zou zijn. Bijna iedereen  ziet dat er een stevige kloof bestaat tussen de studenten en de autochtone inwoners van Wageningen. Maar bij velen leefde de vraag: die kloof is er, maar is dat een groot probleem? Want iedereen heeft zijn eigen bubbel waarin hij of zij zich hopelijk prettig voelt. Wageningen telt officieel 39.000 inwoners, de universiteit telt ruim 12.000 studenten waarvan het overgrote deel in Wageningen woont. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei