De gezamenlijke huiskamer bij het speelterrein aan het Witmondplein in Wageningen
Volledig scherm
De gezamenlijke huiskamer bij het speelterrein aan het Witmondplein in Wageningen © De Woningstichting

Patrimonium Wageningen heeft een eigen huiskamer bij twee studenten

WAGENINGEN - De wijk Patrimonium heeft een eigen huiskamer. Vlakbij een speelterrein is sinds deze week een woning zo ingericht dat buurtbewoners de benedenverdieping kunnen gebruiken als een nieuwe gezamenlijke huiskamer voor de buurt. Dit om het saamhorige sociale buurtgevoel verder te vergroten.

In het huis aan het Witmondplein 4 wonen ook twee studenten, die weten dat hun huis open staat voor buurtbewoners. De nieuwe wijk Patrimonium is klaar; na een ingrijpende sloop- en nieuwbouwperiode van een aantal jaren wordt er alweer een kleine twee jaar volop gewoond en geleefd. En de meeste bewoners hebben het er prima naar hun zin, maar er is ook een vraag naar een gezamenlijk trefpunt. Daar speelt De Woningstichting nu op in door de woning aan het Witmondplein 4 voor een proefperiode van een jaar hiervoor beschikbaar te stellen. Directeur/bestuurder van de Woningstichting Annelies Barnard reageert enthousiast: ,,Het is mooi dat we op deze manier samen aan leefbaarheid kunnen werken. Dat we met deze woning in Patrimonium een plek voor ontmoeting tussen buurtbewoners realiseren. Waar studenten, ouderen en jongeren samen een thuis in de buurt hebben.”

Studenten

De woning wordt gewoon verhuurd aan de twee studenten, maar wel met aanvullende voorwaarden. Hierin zijn afspraken gemaakt over het gebruik van de woning. Zo heeft de woonkamer heeft een maatschappelijke functie en wordt gedeeld met de wijk. Hier kunnen bewoners gebruik van maken, gewoon voor een kopje koffie, maar ook om activiteiten voor de buurt te ontwikkelen of zaken als leefbaarheid te bespreken. 

De huiskamer aan het Witmondplein wordt geopend
Volledig scherm
De huiskamer aan het Witmondplein wordt geopend © De Woningstichting
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei