Bewoners in het centrum van Wageningen zijn niet blij met het grote aantal studenten die in hun buurt op kamers woont.
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners in het centrum van Wageningen zijn niet blij met het grote aantal studenten die in hun buurt op kamers woont. © Herman Stöver

Rem op koop van huizen door papa's en mama's studenten in Wageningen

WAGENINGEN - Het moet minder makkelijk worden voor papa's en mama's van in Wageningen studerende kinderen om een huis te kopen voor hun kinderen en eventuele vrienden. Het Wageningse college wil zo tegengaan dat er meer reguliere huizen in de betaalbare sector gebruikt worden voor kamerbewoning door studenten.

 De kooplust van ouders zorgt er mede voor dat andere woningzoekenden in Wageningen, bijvoorbeeld starters op de woningmarkt, forse concurrentie ondervinden. Wethouder Anne Janssen gaf al eerder aan dat ze daar iets aan wilde doen. Het grote verschil met het huidige beleid is dat de variant waarbij ouders een woning kopen voor hun zoon of dochter, niet meer onder hospita-verhuur valt. Hierdoor is voortaan specifiek een vergunning nodig zodat het niet ten koste gaat van de leefbaarheid van de buurt. En het aantal toegestane kamerverhuurpanden wordt van 15 procent teruggebracht naar maximaal 5 procent per straat. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei