Het bouwterrein aan de Costerweg. De sloop is inmiddels voltooid.
Volledig scherm
Het bouwterrein aan de Costerweg. De sloop is inmiddels voltooid. © DG/Eric Wijnacker

Studenten helpen toch niet mee bij Pieter Pauw Wageningen

WAGENINGEN - Het leek zo'n mooi idee: in ruil voor enige huurverlaging zouden studenten die komen te wonen in de nieuwbouw aan de Costerweg 65 mee gaan helpen bij de buren van zorgcentrum Pieter Pauw. Maar het gaat niet door. Ook komen er geen zorgwoningen binnen het studentencomplex.

Dit omdat de zorgvraag aan de bewoners zo complex is geworden dat je dat niet zomaar toe kan vertrouwen aan mensen die daarvoor niet opgeleid zijn. Dat heeft het zorgcentrum laten weten aan de gemeente Wageningen en studentenhuisvester Idealis. Vilente Pieter Pauw vindt het voorstel wel sympathiek en hoopt dat studenten straks wel vrijwilligerswerk willen gaan doen. 

264 kamers

Bij de uitgangspunten voor de nieuwbouw van 264 studentenkamers, die in 2020 opgeleverd moeten worden, had de gemeenteraad ook laten opnemen dat er in het nog te bouwen complex ook zes tot acht zelfstandige zorgwoningen zouden kunnen komen. Eventueel ook te gebruiken door partners van bewoners van Pieter Pauw.
Maar Pieter Pauw heeft nu laten weten daar geen gebruik van te willen maken.  Woningen buiten het eigenlijke verpleeghuis zijn niet rendabel te exploiteren. En Pieter Pauw wil geen ruimte huren voor familie die daar mogelijk zou willen gaan wonen. Daar heeft de zorginstelling  geen budget voor.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei