De sloop van Costerweg 65 in Wageningen is begonnen.
Volledig scherm
De sloop van Costerweg 65 in Wageningen is begonnen. © DG/Eric Wijnacker

Studenten in Wageningen krijgen huurkorting in ruil voor mantelzorg aan buren

WAGENINGEN - Huurkorting in ruil voor mantelzorg aan ouderen in het wooncomplex naast je studentenkamer. De bewoners van de nog te bouwen 264 studentenkamers aan de Costerweg kunnen daar voor kiezen, als het aan de meerderheid in de Wageningse gemeenteraad ligt.

De sloop van het voormalige Pudoc- en IBVL-kantoorpand aan de Costerweg 65 is maandag begonnen. De daaropvolgende nacht stemde de Wageningse gemeenteraad in met 264 studentenkamers op die locatie tussen verpleeghuis Pieter Pauw en appartementencomplex Costerstaete.

Integratie

De gemeenteraad riep wethouder Han ter Maat op om te onderzoeken of het mogelijk is dat de toekomstige studentbewoners eenvoudige mantelzorg kunnen bieden aan de bewoners van het naastgelegen verpleeghuis Pieter Pauw. ,,Het kan de integratie tussen studenten en ouderen bevorderen’’, zei SP-fractievoorzitter Frank Bos. Studenten zouden in ruil daarvoor korting kunnen krijgen op hun huur. 

Studentenhuisvester Idealis heeft toegezegd de mogelijkheden te onderzoeken. De gemeenteraad zou graag zien dat ook studenten die in andere complexen wonen mee kunnen doen.

Verzet

De nieuwbouw stuit op verzet van omwonenden, maar de gemeenteraad stemde er toch mee in.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei